Onze activteitenkalender

  • 27 januari 2024 - Nieuwjaarsborrel

  • 16 maart - Zwerfvuilactie

  • 1 april 2024 - Paaseieren rapen

  • 2-3 augustus 2024 - Buurfeest

  • 1 september 2024 - Garageverkoop

  • 31 oktober 2024 - Halloween

  • 9 november 2024 - Sint Maarten

Je kan deze kalender ook in Google kalender importeren. Zo ben je altijd op de hoogte van de activiteiten van de buurt! Klik op onderstaande link op deze in Google kalender toe te voegen: importeren

Boerenkegelen

In de zomermaanden gaat elke derde vrijdag van de maand het boerenkegelen door. Jos Schildermans stelt zijn kegelbaan ter beschikking voor alle sportievelingen. De regel van het boerenkegelen zijn bijna hetzelfde als die van het bowlen. Echter gebeurt het boerenkegelen in openlucht en gooien we met houten ballen.

Gooit u een spare of misschien wel strike? Kom dan zeker eens een kijkje nemen bij het boerenkegelen.

boerenkegelen
fotozoektocht

Fotozoektocht

Jaarlijks organiseren we een grote fotozoektocht in onze buurt. Aan de hand van een aantal detailfoto’s, nemen we je mee door de mooiste straatjes van onze buurt. De deelnemers krijgen een formulier mee waar ze moeten invullen waar de foto's getrokken zijn. De beste deelnemers uit de kinder- en volwassencategorie mogen een kleine prijs in ontvangst nemen.

Dus heb jij een oog voor detail of ken je de buurt uit je broekzak, dan is deze fotozoektocht zeker iets voor jou!

Garageverkoop

De garageverkoop is een hoogdag voor de mensen die een oog hebben voor koopjes. Jaarlijks organiseert onze buurtschap de grote garageverkoop waarbij de deelnemers kleine kraampjes en winkeltjes openen op hun oprit/garage/tuin. Aan de hand van een kaartje passeer je alle deelnemers en moet je zeker geen enkel kraampje missen.

Dus snuister jij graag rond en ben je opzoek naar koopjes? Neem dan zeker deel aan deze activiteit en wie weet tik jij wel iets op de kop!

garageverkoop
nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Elk jaar organiseert de buurtschap een gezellige nieuwjaarsborrel. Tijdens de nieuwjaarborrel voorziet de organisatie een locatie die voorzien is van gezellig verlichte tentjes, knetterende vuurkorven om je aan te verwarmen en een assortiment aan drank en versnaperingen. 

Dit evenement is een perfecte opportuniteit om mensen in de buurt te leren kennen en meteen een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Paaseieren rapen

Dat Pasen het belangrijkste chrifstelijk feest is staat buiten kijf maar voor onze kleinsten is het zeker zo! Bij het paaseieren rapen worden alle kinderen van de buurt begeleid door de paashazen naar een plek waar overal eitjes verstopt zijn. Terwijl de ouders van een drankje genieten kunnen ze toekijken hoe de kinderen overal eitjes zoeken.

Lekkerbekken die verzot zijn van chocolade zullen ze zich zeker moeten inschrijven voor deze activiteit!

paaseieren
sinterklaas

Sinterklaasbezoek

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Natuurlijk stopt hij voordat hij terug naar Spanje reist in de Riet. Alle brave kindjes kunnen hun brief voor de Sint voorlezen en hun zelfgemaakte tekening afgeven wanneer hij op bezoek komt.

De Goedheiligman zal persoonlijk een bezoekje brengen aan jullie thuis. Plezier gegarandeerd met Sint en zijn pieten.

Speelstraat en buurtfeest

Op het einde van de zomervakantie toveren we de Riet om tot één grote speelstraat. Van springkasteel tot kubwedstrijd, voor ieder wat wils! Van al dat ravotten krijgt natuurlijk iedereen honger, daarom voorzien we een lekker avondmaal waar jong en oud van zullen smullen.

Vergeet je zeker niet op tijd in te schrijven voor het hoogtepunt van de zomervakantie!

speelstraat
winterwandeling

Winterwandelen

In de donkere wintermaanden is het niet evident om in beweging te blijven. Daarom organiseert de Riet een paar mooie winterwandelingen. Tijdens deze ±5 kilometer lange wandeling is het een perfect moment om je buren beter te leren kennen of gewoon om wat bij te praten. Halverwege voorziet de organisatie een drankje tegen een kleine vergoeding.

Neem je zaklamp, trek een fluovestje en stevige wandelschoenen aan en schrijf je in. Dan zorgen wij voor een mooie en gezellige wandeltocht.

Zwerfvuilactie

De Riet is één van de mooiste buurten van Pelt. Helaas zien we regelmatig zwerfafval langs de kanten liggen en hier willen we als buurtschap actief iets tegen doen. Daarom organiseert de buurt in samenwerking met de gemeente een zwerfvuilactie. Hier gaan groepjes buurtbewoners de straten in gewapend met een grijptang en een vuilzak. Al het afval wordt opgeraapt en meegenomen zodat de gemeente dit kan afvoeren.

Opgeruimd staat netjes!

zwerfvuilactie